Видинският митрополит Даниил освети черква в монтанското село Войници

https://www.24chasa.bg/region/article/9131284 www.24chasa.bg

В най-малкото село в община Монтана - Войници, Видинският митрополит Даниил освети нов храм след 30 години.

Черквата, изградена с много усилия и любов по идея на кмета на Монтана Златко Живков, носи името на свети Георги Победоносец. Първата копка за строежа на храма е направена през юли 2016 г.

“Построихме го за една година. Работихме много и упорито, понякога до късно вечерта”, разказва кметът на селото Красимир Цеков.

Храмът е изографисан от художничката от Санкт Петербург Елена Адамова.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена