Медицинският университет в Плевен утре преминава към онлайн обучение

https://www.24chasa.bg/region/article/9131559 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Медицинският университет в Плевен от утре преминава превантивно и временно към обучение изцяло в електронна среда - за две седмици. Това съобщи Велина Дукова от пресцентъра на висшето училище, предава БТА.

До момента 17 студенти са с положителни PCR тестове, продължават изследванията на контактните лица. Администрацията и преподавателите ще продължат да работят присъствено, уточни Дукова.

Обучението на стажант-лекари, V-и курс Медицина ще се провежда присъствено и по график. Заповедта на ректора проф. д-р Славчо Томов е издадена днес във връзка с усложняващата се и динамична епидемична обстановка и с цел опазване здравето на студентите и преподавателите на висшето училище. Решението е взето от Академичното ръководство.

Достъпът на студенти до сградите на университета се ограничава, с изключение на случаите при необходимост от решаване на неотложни административни въпроси. Преустановява се ползването на медицинската библиотека и спортната зала.

Ръководството на висшето училище апелира студентите да спазват всички противоепидемични мерки и напомня, че посещението на занятия в електронна среда е задължително, допълни Дукова.

В момента в Медицинския университет в Плевен се обучават близо 1400 български и чуждестранни студенти.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена