5000 лв. за подкрепа на млади лекари предвидени в бюджета на Горна Оряховица

https://www.24chasa.bg/region/article/9134440 www.24chasa.bg
Инж. Добромир Добрев и председателят на общинския съвет Димитър Николов поздравиха шефовете на медицинските структури в Деня на св.Иван Рилски

В бюджета на Община Горна Оряховица за настоящата година са предвидени 5000 лева за подкрепа на млади лекари, това стана ясно в Деня на българския лекар.  Кметът инж. Добромир Добрев и председателят на Общинския съвет Димитър Николов поздравиха докторите от местната болница МБАЛ „Св. Иван Рилски“ и ДКЦ І. Те се срещнаха с управителите на здравните заведения д-р Иван Иванов и д-р Стефан Донев."

Горнооряховската болница се утвърди като предпочитано здравно заведение за лечение на пациенти не само от нашата община, но и от съседни общини. Нека Св. Иван Рилски да ви пази и нека сега в тези трудни условия на коронавирус да няма заболели лекари", пожела инж. Добрев.

"Хубаво е, че болницата стана кауза за цяла Горна Оряховица, а не само на общинското ръководство. Бъдете здрави, продължавайте да помагате на хората. Те са доволни и благодарни, а отзивите от пациентите за лечението им тук са много добри, каза Димитър Николов.

По време на срещата стана ясно, че на предстоящата сесия на Общинския съвет, инж. Добромир Добрев ще представи пред съветниците информация за утвърдени правила за финансово подпомагане на лекари-специализанти от Община Горна Оряховица през 2020г. Правилата определят условията и реда за отпускане на средствата на лекарите-специализанти. Предвиждат определяне на комисия от представители на общинска администрация и общински съветници, която да разгледа и одобри подадените заявления.