Пловдивски командоси направиха десант с предложение за брак (Видео, снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/9134815 www.24chasa.bg
Старши лейтенант Никола Величков предложи брак на Десислава Тенева с транспарант, веещ се от парашут.

С предложение за брак приключи бойният празник на Военновъздушните сили (ВВС) и Ден на парашутиста в Пловдив. В най-вълнуващия момент – парашутните скокове над площад „Централен“, старши лейтенант Никола Величков предложи по възможно най-оригиналния начин брак на своят любима Десислава Тенева.

Последният от шестимата парашутисти преди кацането си при десанта развя транспарант с предложението за венчавка. Прималялата от радост Десислава прие да стане негова съпруга под аплодисментите на войници, сержанти, генерали и официални лица.

Преди това пловдивските командоси от Силите за специални операции направиха зрелищни демонстрации пред стотици зрители. Шоуто започнаха въздушните асове, които показаха как се извършва военен десант и отцепване на въздушното пространство и преследване в небето.

Тонт за сложните маневри даде вертолет Бел-206, който показа въздушно разузнаване. Самолет J-27 „Спартан“ пък симулира въздушна цел).

Изтребител МиГ-29 и извърши мисия по Air Policing), вертолет Ми-24 му оказа непосредствена авиационна поддръжка.

Боен самолет Ан-2 извърши десантиране по парашутен способ, а вертолет „Кугър“ даде представа как се прави мисия по търсене и спасяване.

Военнослужещите от Съвместното командване на специалните операции изпълниха алпийски техники.

Пред смаяната публика те се спуснаха по въже, след което избиха няколко „терористи“ и освободиха заложник Показаха техники по стрелба от място и в движение. Командосите завършиха представлението с чупене на горящи керемиди и трошене на камъни с голи ръце.

През цялото време пред хотел „Тримонциум“ пък Сухопътните сили бяха извадили на показ типове военна техника. Специализиран екип за разузнаване, извличане и обезвреждане на мини, невзривени боеприпаси и импровизирани взривни устройства от 55-ти инженерен полк представи оборудването, с което изпълняват поставени задачи в помощ на населението

Цялото шоу бе осъществено в рамките на информационната кампания за популяризиране на военната професия „Бъди войник“ в понеделник.