Учителка в детска градина е сред новозаразените с COVID-19 в Русенско

https://www.24chasa.bg/region/article/9136469 www.24chasa.bg
COVID-19 СНИМКА: Пиксабей

Учителка от детска градина, ученик и медицинска сестра са сред новите случаи на коронавирус в област Русе. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Русе. По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалите 24 часа на територията на област Русе са регистрирани 41 нови случая на коронавирус, което означава, че броят на диагностицираните с COVID-19 в региона достигна 593-ма души.

Активните случаи са 175, като към момента 42-ма от тях са на болнично лечение, а останалите 133-ма са под домашна изолация, предава Фокус

Сред новозаразените е 31-годишна учителка от детска градина „Русалка 1“. Жената е в добро здравословно състояние и е оставена под домашна изолация. Тя е преподавала на една от първите групи, като всички 19 контактни деца са поставени под 14-дневна изолация.

Регистриран е и първи случаи на 11-годишен ученик от шести клас в ОУ „Иван Вазов“. Той също остава под изолация, както и контактните му 26 деца от паралелката.

С положителен резултат от направен PCR тест се е оказала и 69-годишна медицинска сестра от Центъра за настаняване от смесен тип на деца/младежи с увреждания „Розовата къща“ в Русе.

Продължават провежданията на епидемиологичните проучвания.

Отново се наблюдава почти абсолютно равенство между броя на мъжете и жените при новите случаи. 88 са жените, а мъжете са 87. Почти без промяна остава процентното съотношение при разпределението на всички заболели от началото на пандемията. 334 са жените, а мъжете са 259, което в проценти е респективно 60% и 40%.

За изминалите 24 часа има и петима новоизлекувани пациенти, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 392-ма.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в областта.