Ново COVID-огнище в предприятие в Стражица, 6 са заразени

https://www.24chasa.bg/region/article/9136720 www.24chasa.bg
Ново COVID-огнище в предприятие в Стражица, 6 са заразени

През последното денонощие на територията на област Велико Търново са регистрирани 20 нови лабораторно потвърдени случаи на COVID-19, съобщи РЗИ.

Шест от случаите имат епидемична връзка с новорегистрирано огнище в производствено предприятие на територията на община Стражица.  Двама от заразените имат връзка с други лабораторно потвърдени случаи на територията на областта. При един от случаите се касае за лице карантинирано на територията на друга област. Останалите 11 новозаразени нямат връзка помежду си, както и с други потвърдени случаи.

Към 20 октомври на територията на област Велико Търново са диагностицирани с COVID -19 общо 497 лица, от които 328 са излекувани, в домашна изолация са 130 души, хоспитализирани в момента са 28 пациенти.

Разпределението на активните случаи по общини показва, че най-много са в община Велико Търново – 55 лица на домашно лечение и 4 лица хоспитализирани. Следва община Стражица с 39 заразени на домашно лечение и 7 настанени в болница. Златарица е единствената от 10-те общини в Търновско, където няма поставени на домашно лечение или хоспитаризирани.