Кренвирши с мляко създадоха студенти от Университета по храните в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/9137694 www.24chasa.bg
Фермерският фестивал ще се проведе в двора на УХТ

Колбас от птиче месо с кашу и годжи бери, кренвирши с мляко и куп интересни иновативни разработки на студенти от Университета по хранителни технологии в Пловдив ще бъдат изложени на фермерски фестивал. Той ще се проведе за първи път в двора на учебното заведение на 23 октомври, съобщиха от вуза.

 От 10 до 18 часа всеки ще може да разгледа щандовете на производители, отрупани с есенната им продукция. Ще бъдат представени автентични храни от натурални продукти по традиционни български рецепти: сирене, кашкавал, кисело мляко, мед и пчелни продукти, сладка, яйца, месо, сезонни плодове и зеленчуци, билки, подправки и др.

Едновременно с фестивала ще се проведе традиционната 67-ма научна конференция с международно участие „Хранителна наука, техника и технологии 2020", която УХТ организира всяка есен. За първи форумът ще е в хибридна форма. Участниците от чужбина ще се включат On-Line, а българските ще присъстват в зала „Хоризонт“.
Конференцията ще бъде открита в 10,30 ч. на 23 октомври 2020 г. от ректора на университета проф. д-р Пламен Моллов. От 11 до 16 ч. могат да се проследят презентациите във всички сфери на храните и технологиите. „Акценти в програмата са иновации в областта на хранителната и биотехнологичната индустрии”, сподели зам.-ректорът по научна и международна дейност доц. Галин Иванов.
От Австрия ще направи своята презентация проф. Матиас Шрайнер, който работи в университета BOKU във Виена.