Фандъкова: Проверки и вечер за спазване на мерките

https://www.24chasa.bg/region/article/9140884 www.24chasa.bg
Йорданка Фандъкова СНИМКА: Архив

Столичният кмет Йорданка Фандъкова разпореди проверки за спазване на предписаните от здравните власти мерки да се правят не само през деня, но и вечер. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"За съжаление, днес имаме доста тревожен рекорд в София - 523 са новозаразените, а хоспитализираните са 341, в интензивни отделения се лекуват 47 души. Най-важното е да се спазват мерките и да сме дисциплинирани.

Вчера 381 проверки в търговски обекти, а в градския транспорт са издадени 14 акта за неносене на маски. Разговарях със СДВР да се увеличи контролът не само през деня, но и вечер в търговските обекти. Възложила съм от утре да се намали интервалът на влаковете в метрото в пиковите часове по най-натоварените линии. С усилията на всеки един от нас трябва да направим така че да не се налага да взимаме по-строги мерки. Ако правилата не се спазват, ще мислим за нови мерки", предупреди Фандъкова.

Тя ще сформира медицински съвет към общината с водещи лекари и специалисти, които да консултират местната власт за мерките, които да предприемат в столицата.