Карантинираха 2 отделения на болницата в Търговище

https://www.24chasa.bg/region/article/9141666 www.24chasa.bg
Болницата в Търговище СНИМКА: Гугъл стрийт вю

Карантинирани са две отделения на болницата в Търговище - урологичното и неврологията, а причината е заболяване на лекари и медицински сестри, дали положителни PCR-тестове, каза за БТА изпълнителният директор на МБАЛ д-р Иван Светулков.

В урологичното отделение от четирима щатни лекари, трима са позитивни - от тях двама се лекуват в болница. С положителен резултат е и една медицинска сестра. Останалите пет ще работят с ковид-пациенти, тъй като отделението се преструктурира за работа с болни от COVID - 19, поради липса на места в другите специализирани отделения. Спешно болните от урологичното отделение ще се лекуват в хирургията, уточни д-р Светулков.

Карантинирано е и неврологичното отделение. Там има един позитивен лекар и пет медицински сестри. Пациентите са изписани. Един от тях е дал положителен резултат, към момента е без оплаквания и е карантиниран в дома си. Спешните неврологични случаи ще бъдат настанявани в ОАРИЛ.

Към днешна дата 37 лекари и медицински специалисти от МБАЛ - Търговище са болни или карантинирани. "Повечето от персонала ни не са заразени от пациенти, а при контактите си в обществото", коментира главният лекар. Той е на мнение, че противоепидемичните мерки трябва да се спазват, желателно е и да се ограничат масовите мероприятие и струпването на големи групи хора.