Откриха рехабилитиран с 2.7 млн. лв. път край Павликени

https://www.24chasa.bg/region/article/9141712 www.24chasa.bg
Прерязаха лентата на реновираната пътна отсечка
Прерязаха лентата на реновираната пътна отсечка

50% от четвъртокласните пътища в община Павликени са напълно обновени

Рехабилитираният път с. Дъскот - с. Паскалевец беше официално открит. Лентата прерязаха кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов, представителят на фирмата изпълнител инж. Николай Миндалов и кметските наместници на двете населени места – Николай Митев и Мирослав Димитров, съобщиха от общината.
Пътят с дължина 5 км е основно ремонтиран по проект „Реконструкция и рехабилитация на общинска пътна мрежа в община Павликени”, който се изпълнява по Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020.
Инвестицията в тази пътна отсечка е за 2 788 839 лева с ДДС, осигурени като безвъзмездна финансова помощ от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020.

В рамките на проекта се извършва реконструкция и рехабилитация на две пътни отсечки: Сухиндол - Павликени – Върбовка, която вече беше открит през миналата година, и път  Павликени – Дъскот – Паскалевец.
„С днешното откриване на най-новата отсечка реновираните общински пътища стават точно 50%. С грижата на добър стопанин ние поддържаме и останалите 47 км, които поради различни причини не могат да бъдат одобрени за финансиране по ПРСР“, каза инж. Манолов в словото си. Той подчерта, че хубавият път подобрява свързаността със съседната община Велико Търново и дава удобства на гражданите, ученическите автобуси, улеснява и зимното поддържане. „Нашата мисия, която следваме неотклонно ден след ден, е да подобряваме условията за живот в нашата община, за да могат нашите граждани да усещат, че се доближаваме до европейските стандарти“, каза кметът.
Отец Киприян освети новата пътна отсечка.