В област Търговище са регистрирани 56 заболели с коронавирус

https://www.24chasa.bg/region/article/9142260 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

В област Търговище са регистрирани 56 заболели с коронавирус - най-много от началото на пандемията. През последното дененощие има и четири смъртни случая. С новите диагностицирани общият брой на заразените с COVID-19 жители на региона достигна 615, съобщават от Щаба за борба с разпространението на заразата, ръководен от областния управител Митко Стайков.

В община Търговище са диагностицирани са 45 души, в община Омуртаг - 8, а в общините Попово, Антоново и Опака има по един нов заболял. Хоспитализирани са общо 9 новозаразени. Пациентите са настанени за лечение в болнични заведения на територията на област Търговище, във Варна и в Русе. Останалите 47 човека, са поставени под домашна карантина, предаде БТА. 

Заради положителна проба на дете в ученическа възраст от община Търговище, предписания за самоизолация са връчени и на учениците от неговия клас. В периода образователният процес за карантинираната паралелка ще се осъществява в електронна среда от разстояние. Епидемиологичните проучвания продължават.

Вследствие на COVID-19, в област Търговище са регистрирани четири смъртни случая. Починали са мъж на 48 г. от Търговище - лекуван амбулаторно, както и хоспитализирани жена на 43 г. и мъж на 82 г. от община Омуртаг и жена на 87 г. от Търговище.