Кой поръча побоя във Варна над лидер на БСП? Или е инсценировка?

https://www.24chasa.bg/region/article/9148747 www.24chasa.bg
Борислав Гуцанов СНИМКА: Архив

Сериозни брожения в редиците на столетницата във Варна предизвика информацията за пребит лидер на червените в града. Според официалната информация от пресцентъра на БСП Варна "на 20 октомври г. около 19:00 часа на ул. "Братя Миладинови“ до офиса на областния съвет на БСП във Варна е нападнат и брутално пребит от три лица председателят на общински съвет на БСП-Долни Чифлик, Валентин Вълчев. Той веднага е бил медицински освидетелстван със средна телесна повреда и е подаден сигнал до органите на МВР.

От пресцентъра на варненската полиция потвърдиха за подаден сигнал за побой пред централата на столетницата на 20 октомври. 55 годишен мъж е подал сигнал за нападение, а впоследствие е дал медицинско удостоверение за фрактура на зъб и ребро вследствие на побоя, съобщиха още от полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Според тиражирани по-рано информации поръчител на побоя над Вълчев бил червеният депутат Иван Иванов - Пилето. А причината - отколешна вражда между него и градския лидер на столетницата, Борислав Гуцанов. "Това е пълна инсценировка", коментираха пред "24 часа" източници от партията в морския град . Според свидетели т.нар. побой бил инсцениран от Гуцанов, който отдавна е в битка за надмощие с Иванов. Медията ни не откри на телефона му сочения за поръчител на побоя депутат. 

Това е безпрецедентно, връща ни в мутрентските времена, коментира от своя страна пред "24 часа" градския лидер на БСП -  Варна, Борислав Гуцанов. По думите му той настоява органите на реда да си свършат работата бързо и до край и да стане ясно кой стои зад бруталния побой на Вълчев. По това време не съм бил тук, бях в София но знам, че има свидетели на случката коментира още Гуцанов.