COVID взе поредна жертва в Габрово, затягат мерките

https://www.24chasa.bg/region/article/9148790 www.24chasa.bg

Жена на 75 г. от Габрово, хоспитализирана в МБАЛ“ Д-р Т. Венкова“ гр. Габрово на 05.10.2020 г. като потвърден случай на COVID-19 с двустранна пневмония, е починала на 22 октомври, вследствие на остра дихателна недостатъчност. Починалата е с придружаващо хронично сърдечно заболяване, съобщиха от РЗИ. 

20 са новите потвърдени случаи на COVID-19 в Габровско за последните 24 часа. 9 са инфектираните в община Габрово, 6 в Севлиево и 5 в община Дряново.  От заразените с коронавируса 4 души са  хоспитализирани с вирусна пневмония, 11 са  с грипоподобни симптоми и провеждат домашно лечение, а 5 лица към момента са без симптоми на заболяването, уточняват здравните власти.

Във връзка с тревожно високите нива на разпространение на заразата, в областта се затягат  ограничителните мерки. От днес до 14 ноември се ограничават сборове, празници, панаири, на работодателите се разпорежда въвеждане на дистанционна форма на работа, където е възможно.

На лични и семейни тържества могат да се събират до 30 души. На спортни мероприятия, кина, спектакли и театри публика ще има на 30% от местата, а зрителите трябва да са с маски, предвижда заповедта на шефа на РЗИ.