Фандъкова: Обсъждаме затваряне на нощните заведения в София

https://www.24chasa.bg/region/article/9150692 www.24chasa.bg
Йорданка Фандъкова СНИМКА: Десислава Кулелиева

"Обсъждаме с колегите временното затваряне на нощните заведения. Днес имаме събиране на общинския щаб заедно с директора на столичната РЗИ и пак ще обсъдим този въпрос. Това го направиха много градове в червената зона в България". Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова в предаването "Тази събота" по Би Ти Ви.

"Следим какво става и в европейските градове. Знаете, че там има и по-сериозни мерки като вечерен час, ще обсъждаме и това. Ако се окаже ефективна мярката със затварянето на нощните заведения, мисля, че вечерен час няма да е нужен. Обсъждат се всички познати мерки, за да намалим събирането на хората и то при спазване на дистанция. Важно е и да работи и бизнесът, хората трябва да имат и работа, но запазването на здравето е най-важно, като не претоварваме здравната система", добави тя.

"От 2 дни пуснахме допълнителни влакове в най-натоварените часове, но имаме и болни машинисти, но всички влакове се движат по разписание, за мен е важно градският транспорт да продължи да работи, за да живее София", увери тя.

"Наблюденията ни при премахването на синята и зелената зона тази пролет показаха, че това не е особено ефективна мярка, защото хората не слязоха наистина от колите си, а настъпи хаос при паркирането", категорична бе Фандъкова.

"Може би трябва като следваща стъпка да се обмисли при големите ученици да се премине към дистанционно обучение", добави столичният кмет