Пожарникарят и съучастникът му извършили 7 грабежа с маски като от "Формула 1"

https://www.24chasa.bg/region/article/9151108 www.24chasa.bg
Иван Тотев, сн. фейсбук

С маски тип "боне", при които се виждат само очите, пожарникарят от Пловдив Иван Тотев и съучастникът му Борис Любисавлевич, са извършвали грабежите. Същите маски носят състезателите от "Формула 1", заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Тотев и Любисавлевич са нападали денонощни магазини под тепетата и са обрали и бензиностанция в с. Кадиево. В съучастие са извършили 5 грабежа, а огнеборецът самостоятелно - още два.

Към 2013-2014 г., когато двамата са действали, Тотев все още не е бил пожарникар. Тъй като престъпленията са били на територията на различни полицейски управления, тогава не е направена връзка между тях. Впоследствие обаче при продължаване на работата по установяване на извършителите разследващите забелязват сходството.

Двамата обирджии са действали по една и съща схема. Иван Тотев. е нахлувал в обекта с насочен пистолет, другият е чакал отвън. После са се оттегляли с 2 нерегистрирани мотора. За тях са използвали трима водачи. Според криминалистите шофьорите не са знаели, че ги използват за бягство от местопрестъпление.

Задигнатите суми при всеки един от грабежите са между 250 и 400 лева. За 7-те нападения е общо 2400 лева.

Пожарникарят и съучастникът му са направили самопризнания. През 2013-2014-а те са били безработни, по на двайсетина години.