Вече има кандидат доброволци за силистренската болница

https://www.24chasa.bg/region/article/9151306 www.24chasa.bg
Пръв сред кандидатите е учителят по физическо възпитание Валери Тончев, който иска заедно със своите приятели да даде пример на подрастващото поколение. Снимка Авторката

Преди дни силистренската болница обяви, че предвид повишаване заболеваемостта в региона търси доброволци – лекари, сестри и неквалифициран персонал, за да се помогне на работещите в ковид-сектора.

Пръв сред кандидатите е учителят по физическо възпитание Валери Тончев, който иска заедно със своите приятели да даде пример на подрастващото поколение.

Той разказа, че е получил обаждане от приятели и заедно решили да откликнат на апела. Да проявят съпричастност в тази ситуация, в която болницата има нужда от помощ, водени от чисто човешка и морална гледна точка.

„Ние трябва да израснем като граждани, да си помагаме, за да се справим. Има го и страха, естествено, но трябва да бъдем пример за подрастващото поколение – да им покажем пътя, по който трябва да вървят и да се развиват”, сподели Валери.

От болницата уточниха, че доброволците няма да бъдат оставяни сами с пациентите, ще бъдат насочвани и ръководени, както и че ще бъдат изцяло екипирани с цел осигуряване на тяхната безопасност.

Основно ще бъдат ползвани за извършване на дезинфекция, както и за помощ при пренасяне на пациенти на носилка от една в друга сграда в болницата. Известен факт е, че силистренската болница е разположена на павилионен принцип.

Д-р Лилия Русева сподели, че заявка за доброволен труд е дал и лекар от Спешното отделение в Силистра.