Ресторантите в Радомир затварят в 21:00, въведен е вечерен час в Трън

https://www.24chasa.bg/region/article/9152017 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

До 21,00 ч. ще работят ресторантите и кафенетата в община Радомир, съобщиха от общината. Разпореждането влиза в сила от днес. Временно няма да функционират нощните заведения. Отменят се организираните масови мероприятия на открито и закрито за срок от две седмици. Ще се увеличи броят на автобусите в обществения транспорт, за да се намали гъстотата на пътниците.

Създадена е организация за еднопосочно движение на гражданите на пазари и тържища. Там трябва да се осигури 1,5 м разстояние между сергиите, а в търговските обекти всеки клиент да разполага с 2,5 кв.м площ.

Носенето на маски е задължително.

Междувременно със заповед на кмета на Трън Цветислава Цветкова от днес се въвежда вечерен час за непълнолетни и малолетни, съобщиха от общината. Той е от 20,00ч. до 6,00ч. Спазването му ще се контролира от кметските наместници по населени места и определените служители от общинската администрация, съвместно с органите на МВР.

Срокът и обхватът на мерките може да бъде променен в зависимост от развитието на епидемичната обстановка в страната, уточняват от общината.