Русенският университет минава на онлайн обучение за две седмици

https://www.24chasa.bg/region/article/9155021 www.24chasa.bg

Русенският университет „Ангел Кънчев“ ще премине на онлайн обучение за две седмици, съобщи ректорът на висшето учебно заведение чл.-кор. проф. Христо Белоев, като се позова и на препоръките на министъра на здравеопазването д-р Костадин Ангелов в тази посока.

От разстояние в електронна среда ще преминават всички учебни занятия в университета от 26 октомври до 8 ноември. До този момент това важеше само близо 1500 студенти от факултет „Бизнес и мениджмънт“, като мярката беше превантивна, за да се избегне струпването на много хора на едно място, предава БНТ.

„Обстановката в страната се усложнява. В Русе и Разград положението също е тревожно и предстои да бъде обявен „червен“ код. В няколко последователни разговора днес с директора на РЗИ-Русе д-р Маргарита Николова изяснихме ситуацията в Русе и региона и необходимостта от преминаване в онлайн обучение за две седмици“, коментира в профила си във Фейсбук проф. Белоев.
Той уточни, че заповедта за преминаване на Русенския университет в онлайн обучение за две седмици предстои да бъде издадена в утрешния ден.