Кметът на Оряхово се скара на пенсионерите, не спазвали здравните мерки

https://www.24chasa.bg/region/article/9156404 www.24chasa.bg
Кметът на Оряхово Росен Добрев. Снимка: Фейсбук

„Винаги съм толерирал и подпомагал инициативите и дейността на всички клубове на пенсионера, функциониращи в населените места на общината, написа в профила във фейсбук кметът на Оряхово Росен Добрев. - Те са важна част от културния и социалния живот, пример за задружност и почит към история и традиции.”

Градоначалникът обаче е недоволен, че днес в изключително тежката епидемиологична обстановка, в момент, изискващ социална изолация, лична дисциплина и отговорност, особено за уязвима група, каквато са хората от третата възраст, е станал свидетел на пренебрегване на приетите мерки.

„Интензивен клубен живот, организирани екскурзии, чествания и тържества, твърди още Добрев. - Не толерирам подобна безотговорност и неглижиране на мерки, които са насочени именно към запазване здравето и живота на пенсионерите.”

Кметът напомня на възрастните си съграждани , че за самотно живеещите и инвалидите общинска администрация продължава да предоставя възможност за патронажна грижа. Призовава ги и да бъдат разумни и да бъдат добрия пример за всички и днес.