Еврокомисар и 91 руски депутати заразени

https://www.24chasa.bg/novini/article/9161949 www.24chasa.bg
91 руски депутати от Руската дума са били или в момента са инфектирани, като 38 от тях са приети в болница,

Заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Скинас е дал положителен тест за коронавирус, съобщи сайтът “Политико”.

Скинас обяви, че е получил резултатите от поредния си тест преди заседанието на комисията и се е изолирал според изискванията. Много от колегите му, сред които и председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, му пожелаха бързо оздравяване. 58-годишният грък е натоварен със задачата да прокламира европейския начин на живот. Българският еврокомисар Мария Габриел също е сред тези, които преминаха през изпитанието на COVID-19.

91 руски депутати от Руската дума са били или в момента са инфектирани, като 38 от тях са приети в болница, съобщи пред Нюзру шефът на долната камара Вячеслав Володин. Те се ползвали от същите медицински грижи като останалите редови граждани, увери той. През септември болестта отнесе депутата Вах Агаев, който получи тромбоза и изпадна в кома. Няколко руски парламентаристи пък се включиха като доброволци за изпитванията на руската ваксина “Спутник V”. Един от тях - Валерий Гартунг, миналата седмица съобщи, че е заразен, но направи извода, че това се е случило, защото е попаднал в групата, получила плацебо.

Известната руска тв водеща Ксения Собчак също призна, че е преболедувала COVID-19 заедно със сина си. Тя вече била добре, а тестът ѝ от 22 октомври бил отрицателен. “Беше жестоко”, признава 38-годишната светска лъвица.

Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски също е позитивен. Политикът има само леки симптоми и е под домашна карантина. “Пазете се”, призова съгражданите си министърът.