Мъж пласира фалшиви пари на магистрала "Тракия"

https://www.24chasa.bg/region/article/9172255 www.24chasa.bg

Пласьор на фалшиво евро е задържан на паркинг на магистрала "Тракия" край Пазарджик, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов. 55-годишният криминално проявен и осъждан благоеврадчанин Р.Я. е бил арестуван в четвъртък при специализирана полицейска операция.

Тя е била подготвена след получаване на сигнали, че неизвестно лице пласира с измама фалшиви банкноти от 100 евро на международни шофьори. Във вторник и сряда в капана на пласьора попаднали шофьори от Турция и Беларус.

Измамникът обикновено завързвал разговор със спрели на паркинг, на магистралата шофьори на чуждестранни камиони и ги молел да му развалят 100 евро, като обяснявал че на близката бензиностанция му отказали. Шофьорите проявявали разбиране и разваляли парите. Едва по-късно установили, че са им пробутали фалшиво евро. От месец юни до сега са установени пет подобни измами.

След задържането на Р.Я. е установено, че фалшивите банкноти, които разменял, са с добро качество и могат лесно да заблудят хора, които не са професионалисти. С разпореждане на прокуратурата в Пазарджик пласьора е задържан за 72 часа. От прокуратурата съобщиха, че на Р.Я. в петък е повдигнато обвинение и ще бъде поискано от съда да му бъде наложен постоянен арест.