Кметът Здравко Димитров: Бях много зле, вече се подобрявам

https://www.24chasa.bg/region/article/9173248 www.24chasa.bg
Кметът Здравко Димитров продължава да се лекува вкъщи.

Тежки три дни е изкарал кметът Здравко Димитров, който продължава да се лекува от коронавирус вкъщи.

"В петък, събота и неделя бях с температура, силна кашлица, болки в мускули, гърди и стави. От понеделник обаче нямам температура. Продължавам да се лекувам с различни антибиотици", разказа кметът пред 24plovdiv.bg.

Макар да е значително по-добре от началните дни на заразата, Димитров не възнамерява да се връща на работа следващата седмица. "Продължавам още да се лекувам. Освен това ще бъда и под карантина", допълни той.

Шефът на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов, който също се разболя, вече бил добре по думите на кмета. "Днес го изписаха", допълни Димитров. Предполага се, че заразата в общината е тръгнала от него. С коронавирус е и зам.-кметът Анести Тимчев. Колегите му се притесняват, тъй като той е на възраст. Днес е бил с температура.

В градската управа има и други под карантина. Един от тях е шефът на протокола Мирослав Беляшки. В сградата на площад "Стефан Стамболов" не се допускат външни хора от мерки за безопасност. Единствено гражданите имат достъп до деловодството и касата, които се намират на първия етаж.

Служители признават, че са притеснени от ситуацията. "Защо не ни пуснат у дома", питат те. От администрацията отвърнаха, че не може да спре работата й.