Искат постоянен арест за тунизиеца в Добрич

https://www.24chasa.bg/region/article/9176189 www.24chasa.bg

Няма данни да е свързан с терора в Ница

Тунизийски гражданин, издирван от френските власти за тежко престъпление, е заловен в Добрич, съобщи окръжният прокурор Радослав Бухчев. Задържаният е издирван от френските власти за тежко престъпление, но към момента няма данни да е свързан с терористичния акт в Ница.

При влизането си от Румъния чужденецът не е спрял за проверка, а е счупил бариерата на ГКПП Кардам. По-късно след гонка с полицията и зрелищна катастрофа на едно от най-оживените кръстовища в Добрич, той е арестуван, предаде БТА. 

Предстои прокуратурата в Генерал Тошево да му повдигне обвинение за незаконно навлизане на територията на страната и за хулиганство, извършено с особена дързост, задето е попречил на служителите на Гранична полиция да си свършат работата. В понеделник Районният съд в Генерал Тошево ще гледа мярката му за неотклонение.

Прокуратурата иска постоянен арест. Очаква се европейската заповед за задържането му от френските власти, която трябва да изясни и за какво престъпление се издирва. Задържаният няма европейски документи за самоличност, има съмнения, че и тунизийският му паспорт е фалшив, съобщи районният прокурор на Генерал Тошево Йорданка Чанева.