Двама учители в Опака починали след усложнения от COVID

https://www.24chasa.bg/region/article/9180713 www.24chasa.bg
Снимка: Пиксабей

Двама учители от СУ "В. Левски" в Опака са починали през последната седмица. Това са преподавателите Румяна Георгиева /49 г./ и Диян Йорданов /43 г./, каза за БТА директорът Борислав Борисов. Училищното ръководство е предприело нужните действия за справяне със ситуацията, съобразно противоепидемичните мерки.

При Георгиева, която е била диабетичка, има положителен PCR-тест от 30 октомври. Причината за смъртта й е усложнение от коронавирусната инфекция.

Йорданов също е имал грипоподобни симптоми, но не си е правил тест, допълни още директорът. По думите му педагогическият екип е притеснен. Стрес има и сред учениците и техните семейства.

Днес специализирана фирма ще извърши крайна дезинфекция в учебното заведение. За успокоение и сред възпитаниците на училището и на родителската общност директорът е поискал от Министерството на образованието и науката от утре да се премине към обучение в електронна среда от разстояние. Вече има потвърждение за учениците от 5-7 клас, очаква се и за най-малките - 1-4 клас.

В СУ - Опака работят общо 24 души педагогически персонал. Към днешна дата има един с коронавирус /диагностициран на 31 октомври/ и деветима отсъстващи заради грипоподобни симптоми.