След 35 г. жители на Ново село се радват като деца на обновен парк (снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/9202507 www.24chasa.bg
Кметовете на Стамболийски Георги Мараджиев (вдясно) и на Ново село Иван Стойчев откриха облагородения парк.

Не можем да повярваме! Беше запусната и обрасла с храсталаци джунгла. Сега е парк за чудо и приказ.

Така жителите на Ново село посрещнаха новата придобивка. След 35 г. паркът им е преобразен. В него е оформена нова алея от тикли с дължина 230 м, сложени са пейки и LED лампи, засаден е райграс, изградена е подземна поливна система с пръскачки. 

„Това е първото облагородяване от 35 г. насам. В момента се извършва реновиране на още 21 парка в община Стамболийски за общо 1, 6 млн. лева. В сумата са включени и реконструкции на площадите на Ново село, Куртово Конаре, Йоаким Груево и Три водици“, заяви кметът  Георги Мараджиев.

Според него с малко средства може да се постигне голям ефект, ако те не се разхищават и се използват рационално. Очаква се до Нова година строителните дейности в зелените площи да приключат.

Напролет в тях ще бъдат засадени нови растения. "Всеки парк ще има номер и градинар, който се грижи за него. Ако гражданин забележи нередности в работата на служителя, ще може да сигнализира администрацията", посочи кметът на Стамболийски. След реновирането на парковете в общината се предвижда обновяване на читалището и лятното кино в града.