Кметът на Девня търси помощ за болен младеж

https://www.24chasa.bg/region/article/9235232 www.24chasa.bg

22-годишният Александър Маринов от Девня наскоро бе диагностициран с хронична бъбречна недостатъчност, 4-та степен, съобщава в социалните мрежи кметът на града Свилен Шитов. След кратък болничен престой той започва хемодиализно лечение. За да получи шанс за нормален живот обаче, Александър се нуждае от бъбречна трансплантация. Близките му имат желание да станат донори, ако има съвместимост. Надеждата им е Александър да се оперира в турска болница. Първоначалната оферта за трансплантацията и изследването на пациента и на донора възлиза на 44 000 лева. Но други болни с бъбречна недостатъчност, преминали по същия път споделят, че сумата за подобно лечение и разходите по възстановяването след това, могат да достигнат до 100 000 лева. Тази сума е непосилна за семейството на Александър.

“Скъпи приятели, обръщам се към Вас и към всички, които искат да помогнат на този млад човек от Девня. Вярвам, че и този път ще успеем да се обединим в името на благородна кауза. Нека заедно да помогнем за събирането на средствата. Винаги съм бил отворен към подобни кампании в помощ на нуждаещи се. Нека и сега да дадем своята подкрепа, дарявайки средства, всеки според възможностите си. Благодаря на всички, които ще се включат в това благородно дело! Бъдете здрави!”, пише Шитов.
Средства за лечението на Александър могат да се превеждат по банков път чрез специално разкрита сметка. Има и поставени кутии за дарения в редица търговски обекти в града, както и в административната сграда на Община Девня.
Сметката на името на АЛЕКСАНДЪР МАРИНОВ МАРИНОВ е в Банка ДСК
Сметка: 0000000027521219
Валута: BGN
IBAN: BG54STSA93000027521219
BIC: STSABGSF