Oсъдиха на пробация кмет, заверил фалшиво пълномощно

https://www.24chasa.bg/region/article/9246714 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Районният съд в Лом одобри споразумение, постигнатото между Районната прокуратура в Лом и защитата на подсъдимата К. Ф. В., за наказание „Пробация“ заради съставен от нея като длъжностно лице официален документ с неверни обстоятелства.

На 26 юни 2019 г. 50-годишната К. Ф. В. като кметски наместник на село Буковец, област Монтана, в кръга на службата си съставила официален документ – нотариална заверка на подпис върху пълномощно, в който удостоверила неверни обстоятелства: че пред нея се е явило лице, което е положило подписа си в завереното пълномощно. Целта на документа е била да се използва за сключване на договор за аренда /наем/ на наследствени земеделски земи в село Буковец.

Пред съда К. Ф. В. - със средно образование, неосъждана, безработна, се призна за виновна и заяви, че доброволно подписва споразумението за наказание „Пробация“ с пробационни мерки:

1./ Задължителна регистрация по настоящ адрес, с явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично за срок от 6 месеца

2./ Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца.

Подсъдимата К. Ф. В. трябва да заплати по сметката на ОД на МВР -. Монтана и направените по делото168 лева разноски -възнаграждение на вещо лице за изготвена съдебно-почеркова експертиза.

Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.