COVID кабинет отварят в Габрово, прави бързи тестове

https://www.24chasa.bg/region/article/9247070 www.24chasa.bg
COVID кабинет отварят в Габрово, прави бързи тестове

COVID кабинет, в който гражданите с направление от личен лекар ще могат да бъдат прегледани и консултирани от специалист по инфекциозни болести, ще заработи от понеделник /23.11.2020 г./ в Първа база на Диагностично - консултативен център І  в  Габрово, съобщиха от общината.

Работното време на специализирания кабинет в понеделник и сряда ще бъде от 14:30 до 17:00 часа, а във вторник, четвъртък и петък - от 09:00 до 12:00 часа.

В него ще работят инфекционист и лаборант. При нужда пациентите ще мога да бъдат тествани с бърз антигенен тест и своевременно насочвани към допълнителни изследвания и необходимото лечение /болнично или домашно/.

COVID кабинетът ще бъде разположен в помещението на бившата аптека в сградата на поликлиниката – на 1 етаж, и достъпен с вход откъм паркинга на бул. „3 март“, за да се избегне пресичането на различните потоци пациенти.

Кабинетът се разкрива във връзка с повишената заболеваемост от коронавирусна инфекция в Габровска област и с цел подобряване на качеството на обслужване на пациентите, информират от РЗИ – Габрово.