Крадец на акумулатори се хвърли в Марица, полицаи го спасиха от удавяне

https://www.24chasa.bg/region/article/9247187 www.24chasa.bg
Река Марица е коварна за неопитните плувци.

Пловдивски полицаи спипаха 26-годишен крадец и 16-годишния му съучастник в момент на кражба на акумулатори. За да осуети проверката, едното от момчетата се хвърлило в река Марица е идва не се удавило, докато се опитвало да я преплува.

За инцидента съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Двамата апаши счупили стъкла на автомобили, паркирани по крайречния булевард на река Марица, а бдителни граждани веднага обадили на МВР.  

На място били изпратени два полицейски патрула, които се натъкнали на двамата крадци. Униформените задържали 16-годишния, докато разбивал страничните стъкла, а неговият съучастник - 26-годишен,се опитал да избяга.

Последвала гонка като на филм и мъжът скочил в река Марица, за да я преплува. Попаднал в дълбокото и започнал да се дави, но намесата на униформените предотвратила фаталния изход.

Младият мъж бил изваден от коритото на реката и отведен в полицейския арест. В хода на предприетите процесуално-следствени действия и извършения оглед на автомобилите е установено, че са разбили странични стъкла на  коли - "Киа", "Фолксваген шаран", "Ауди" и "Рено".

Акумулаторите на автомобилите били с демонтирани клеми, подготвени за сваляне. Задържаният мъж е от Старозагорското село Гълъбово и е стар познайник на полицията.

Справка в масивите на МВР показва, че има 10 криминални регистрации за извършени кражби. 16-годишното момче е от Пловдив, но към момента няма други криминални прояви.

Криминалисти от районното управление продължават своята работа по документиране на престъплението в хода на започнатото досъдебно производство.