Треньор по джудо за втори път стана доброволец в МБАЛ-Пазарджик

https://www.24chasa.bg/region/article/9247284 www.24chasa.bg

Треньорът по джудо Иван Вакарелски за втори път стана доброволец в областната МБАЛ-Пазарджик. 30-годишният мъж от Белово е станал болногледач в Първо вътрешно отделение на най-голямата болница в региона, в което се лекуват заразени с коронавирус.

Треньорът в пазарджишкия СК "Кодокан" беше първият доброволец, който през месец май влезе като доброволец - санитар в инфекциозното отделение на МБАЛ-Пазарджик, където в продължение на 47 дни се грижеше за пациенти с коронавирус. Сега той доброволно влиза за втори път да помага в болницата, след призива на нейното ръководство, че се нуждае от болногледачи и медицински специалисти.

„Разбрах, че болницата има нужда от помощ и затова отново съм тук. Вече изкарах едно нощно и едно дневно дежурство. Ситуацията в отделението е много тежка, много по-тежка от тази, която видях през пролетта в инфекциозно отделение. Положението с болните е много по-сериозно, отколкото беше.“, не крие Иван Вакарелски.

Той признава, че сега е доста по-притеснен да не се зарази, но уверява че е взел необходимите предпазни мерки.

От болницата треньорът по джудо призова хората да се пазят и да спазват противоепидемичните мерки, за да не стигат до здравните заведения, където ситуацията е изключително сериозна.