Ученици приготвиха 45 порции обяд за медиците на първа линия на МБАЛ – Смолян

https://www.24chasa.bg/region/article/9250771 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторът

Ученици от Професионалната гимназия по туризъм и строителство в Смолян приготвиха топъл обяд за медиците от първа линия в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“. Инициативата стартира с 45 порции и ще продължи две седмици. Храната се приготвя в учебния ресторант на гимназията.

„Искам да изразя огромната благодарност не само на ръководството на болницата, а и на всички лекари, сестри, санитари, доброволци, за това, че правят със собствените си ръце обяд за нас. Радваме се, че в тази COVID-обстановка расте такова поколение. Адмирации за учениците, учителите и директора на гимназията“, каза главната сестра Диана Сурова.

„Тези деца са пример за всички нас и показва, че в тези трудни времена е хубаво да бъдем единни. Благодарим от сърце. Те ще зарадват днес 45 работещи на първа линия в нашата болница“, посочи Добринка Белева, организатор по прехраната в болницата.

Директорът на гимназията по туризъм Антоанета Караджова обясни, че инициативата е на областния управител Недялко Славов. „Ние прегърнахме идеята и заедно генерирахме едно добро дело, което трябва да бъде за медиците - хората, които са на първия фронт и дават всичко от себе си. С този кулинарен комплимент да направим пълно признание към тях за начина, по който работят“, допълни Караджова.