Увеличиха се погребенията в Пловдив, места все още има

https://www.24chasa.bg/region/article/9252312 www.24chasa.bg
На централните гробища в Пловдив от години няма места.

Завишаване на погребенията през последните седмици се наблюдава в Пловдив. Ако през ноември м.г. на ден са полагали средно около 10 мъртъвци, сега цифрата е 13-14, посочи директорът на "Траурни дейности" Коста Попов.

По думите му в началото на пандемията през пролетта дори се е наблюдавал спад на смъртните случаи, но сега имало известен ръст. Той уточни, че винаги декември, януари и февруари е силен за траурните служители. Категоричен е обаче, че гробни места има. "Никой не е останал непогребан", уверява Попов.

Заместничката му Катя Топалиева опроверга коментарите в социалните мрежи за дефицит на места в парка на „Рогошко шосе“ покрай увеличената смъртност от COVID-19. Дефицит има на Централните гробища от години.

През юли Общинският съвет реши траурният парк в кв. "Прослав" да бъде разширен с 65,8 дка, а този в кв. "Коматево" – с 28,4 дка. И в двата засега има свободни места.

На този етап Пловдив не предвижда изграждане на ново гробище, каквото в момента са прави в близкия до границата ни гръцки град Серес заради увеличените смъртни случаи покрай коронавируса.