Проф. Димитър Камбуров за проф. Чирков: Снощи се чухме, каза, че много го боли гърбът

https://www.24chasa.bg/region/article/9253328 www.24chasa.bg
Проф. Александър Чирков

 Трагичната кончина на големият български медик проф. Александър Чирков бе потвърдена преди минути за "24 часа" от близкия му приятел, медицинското светило проф. Димитър Камбуров. Топортопедът е сред най-близките хора на легендарният кардиохирург, който си отиде снощи  във варненски хотел. 

"Чувахме се по телефона последните дни, защото се бях самокарантинрал. Последно се чухме снощи в 20,30 ч", разказа проф. Камбуров. Той уточни, че от няколко дни топкардиологът е бил гост на престижен варненски хотел, където снощи е починал.

Последният им телефонен разговор е бил миналата вечер към 20,30 часа, в него проф. Чирков е споделил, че много го боли гърбът. (Това може да бъде и признак за инфаркт, според специалисти - б.р.) "Стори ми се странен, трудно разговаряхме, сподели че има намерение да си тръгва за София тези дни".

"Човекът, който се грижеше за него, го е оставил към 22,30 ч, към полунощ го е потърсил и след като не е получил отговор, се е върнал в хотела, за да провери здравословното състояние на професора. Така го е открил. Не знаем от какво е починал, но няма връзка с COVID", беше категоричен проф. Камбуров.

В момента децата на проф. Чирков, които са медици и работят в чужбина, предстои да вземат решение дали медицинското светило да бъде погребано във Варна или да изберат друг вариант.