Почина доайенът в бургаската журналистика голямата Евдокия Симеонова

https://www.24chasa.bg/region/article/9254660 www.24chasa.bg

На 84 години почина доайенът в бургаската журналистика голямата Евдокия Симеонова. Тя бе дългогодишен журналист във в. "Черноморски фар", в зората на демократичните промени основа седмичника "Акценти" и ежедневника "Черно море-юг", който превърна в сензация в бургаския печат. Работила е и като редактор в общинския алманах "Море".

Симеонова е почетен гражданин на Бургас, автор на две книги. Бургазлии и колегите и я помнят като сърцат човек, който се раздаваше неуморно в професията си и на приятелите. През школата и във вестникарството са минали десетки журналисти, които и до ден днешен пишат и творят в национални и местни медии.

"Изказвам на нейните роднини и приятели своите искрени съболезнования. Отиде си един от първите вестникари в новата история на Бургас след демократичните промени. Евдокия Симеонова бе явление в националния печат. Дълги години бургазлии следиха и се доверяваха на нейните информационни канали. Много днешни журналисти са били нейни колеги или ученици. Ще я запомним като деен и авторитетен човек, поклон пред паметта й!", казва в своя съболезнователен адрес кметът Димитър Николов.

Поклонението пред тленните й останки ще е утре в 14 ч. в Ритуалната зала на гробищния парк в Бургас.