Коледна украса вече свети по улиците на Монтана

https://www.24chasa.bg/region/article/9257437 www.24chasa.bg
Снимка Авторката

Отменени са много традиционни изяви, за да се запази здравето на хората

Монтана се подготвя за предстоящите Коледни и Новогодишни празници, така че да не излага на риск здравето на хората, съобщи директорът на Хуманитарни дейности в общинската управа Александър Герасимов.

Вече е украсена коледната елха в центъра на града. Светлините й ще бъдат запалени по традиция в началото на декември, но няма да има празнична програма по този повод. Подредени са и дървените павилиони за коледния базар на входа към площад Жеравица.

На 2 декември Монтана отбелязва и 129 години от обвяването на градския статут на общината. Традиционният прием на кмета за празника няма да се проведе, но се обсъждат фирмите, които да бъдат наградени с почетна значка. Заради извънредната ситуация, в която е поставена не само страната, но и целия свят, през тази година ще бъдат отличени собственици на фирми, проявили обществена отговорност и дарили средства и медицинска апаратура за лечение на заболелите от COVID 19.

През декември традиционно се провежда и тържествено награждаване на най-добрите спортисти на Монтана през годината. Анкетата сред журналисти и спортни клубове вече е пусната, но самата церемония няма да се проведе в познатия формат.

Под въпрос са и онлайн концертите заради трудната организация. но навръх Нова година ще има празнична заря.