В Пловдив разкриват градини за деца на медицински работници

https://www.24chasa.bg/region/article/9260952 www.24chasa.bg

Отварят гореща линия за желаещите семейства, искат бележка, че поне единият работи в болница

По време на триседмичната карантина за  градини и ясли, община Пловдив дава възможност децата на медицински работници, работещи на територията на града, да ползват услугата.

Местният щаб ще поиска разрешение от министъра на здравеопазването да позволи отварянето на няколко групи в близост до големите болници, така че да е удобно за родителите. От днес отдел "Образование" отваря гореща линия и започва да събира данни на желаещите семейства. Родителите ще трябва да представят служебна бележка, че поне един от тях работи в болнично заведение на територията на града. Отделно бъде пусната анкета до всички болници. Броят на групите ще зависи от желаещите да се възползват.

"Целта е да облекчим медицинските работници във всички заведения и да им помогнем да си вършат работата. Вече има доброволци сред персонала на градините, солидарни с грижите, които лекари, сестри и санитари полагат за болните в този труден момент", заяви зам.-кметът по образование Стефан Стоянов.

Във връзка със Заповед № РД-01-677/25.11.2020 г. на министъра на здравеопазването относно въвеждане на нови временни противоепидемични мерки на територията на Република България, считано от 23.30 часа на 27.11.2020 г. до 21.12.2020 г. и преустановяване на посещенията в детски градини, Ви уведомяваме, че Община Пловдив има готовност да сформира групи в няколко общински детски градини за посещение от децата на медицински работници от болнични заведения на територията на Община Пловдив.

Желаещите да използват тази възможност е необходимо да предоставят информация на директорите на болнични заведения или на имейл education@plovdiv.bg (тел.: 032/635-357) в отдел „Образование и бизнес развитие“ на Община Пловдив, която да съдържа имена на родителя, длъжност в болничното заведение, имена и възрастова група на детето, както и детска градина, която посещава в момента.