Ученици дариха храна на лекарите от първа линия в Стара Загора

https://www.24chasa.bg/region/article/9262661 www.24chasa.bg
Ученици от професионалната гимназия по облекло и хранене "Райна Княгиня" в Стара Загора дариха днес храна, купена със собствени средства, на медицинския персонал от Университетската болница в града, който е на първа линия в битката с COVID-19. СНИМКИ: Ваньо Стоилов

Ученици от три паралелки на професионалната гимназия по облекло и хранене "Райна Княгиня" в Стара Загора и от клуб "Стара Загора - древна и млада" към училището, дариха днес храна на медицинския персонал от шестте отделения на Университетската болница в Стара Загора, който е на първа линия в борбата с COVID-19. От вкуснотиите имаше и за персонала на лабораторията, в която изследват пробите от PCR-тестовете.

Идеята била на преподавателката по английски език в гимназията Илона Божилова, която ръководи и клуб "Стара Загора - древна и млада". Учителката дарила и свои средства, а пекарната на закуски от близкото село Ракитница, към която се обърнали децата да изпълни поръчката им, добавили баници и други закуски за своя сметка.

Учениците пожелаха на лекарите, медицинските сестри, санитарите и доброволците да успеят в благородното си дело и ги увериха, че не са сами в битката си със заразата. Децата благодариха на медиците с аплодисменти и дълбок поклон.

Учителката Илина Божилова сподели пред "24 часа", че учи възпитаниците си на това да бъдат добри хора. Тя разказа, че от доста време нейните ученици се грижат и за недоносени деца от местния дом "Майка и дете" - например традиция за тях вече било около Коледа да купуват за възпитаниците на дома памперси, играчки и други необходими санитарни материали и препарати.