Отпускат още пари на МБАЛ "Св. Мина" в Пловдив за лечение на COVID

https://www.24chasa.bg/region/article/9264170 www.24chasa.bg
На срещата в пловдивската община бяха обсъдени проблемите на "Св. Мина"

Общинската болница "Св. Мина" ще получи допълнително финансиране, за да осигури адекватно и навременно лечение на пациентите с коронавирус. За това се договориха управителят и главният секретар на НЗОК проф. Петко Салчев и Емил Велчовски на среща в градската управа на Пловдив. На нея присъстваха и зам.-кметът Анести Тимчев, началникът на дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов и управителят на МБАЛ „Св. Мина“ проф. д-р Петър Петров. Срещата беше инициирана от кмета Здравко Димитров във връзка с преобразуването на общинската болница.

 „Подкрепям напълно решението на РЗИ-Пловдив за редуциране броя на леглата в МБАЛ „Св. Мина“ от 137 на 60, защото това са реалните възможности на болницата“, заяви проф. Салчев.

Според него общинските болници имат своята важна роля в здравеопазването и затова трябва да им бъде дадена възможност да се развиват. В тази връзка той подкрепи плановете на МБАЛ „Св. Мина“ и МБАЛ „Св. Панталеймон“ да кандидатстват пред НЗОК за разкриване на нови дейности от 2021 г.