Бивше гадже с обвинение за грабеж на жилище в Монтана, съдят го

https://www.24chasa.bg/region/article/9265566 www.24chasa.bg
СНИМКА: Пиксабей

Районната прокуратура в Монтана е предала на съд М. И., на 23 г., по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 198, ал.1 от НК.

Двадесет и три годишният М. И. е осъждан. Година по-рано в ползвания от него апартамент заживяла Л. И. При запознанството им той й се представил като служител на ГДБОП – Монтана, което не отговаряло на истината.

Впоследствие по време на съжителството им, жената работила, докато обвиняемият не бил трудово ангажиран. Поради недостиг на пари се стигало до залагане на движими вещи.

На 1.09.2020 г. Л. И. решила да напусне М. И., тъй като не била доволна от отношението му. Освен че не работил, той упражнявал насилие върху нея. Жената помолила баща си да й помогне с пренасянето на багажа. Качила се в апартамента на обвиняемия, докато мъжът останал да я чака пред входа на блока.

М. И. агресивно реагирал на решението на Л. И. за раздяла. Упрекнал я, че то е взето от нея под давлението на баща й. От терасата заплашил мъжа с побой. Ударил Л. И. по лицето, съборил я на леглото, след което със сила издърпал часовника от ръката й. Веднага след това бързо излязъл от жилището.

Направил опит да заложи чуждия часовник, но не успял.

Междувременно бащата се обадил на телефон 112. М. И. бил привлечен към наказателна отговорност за отнемане на чужда вещ, извършено чрез употреба на сила.

В хода на образуваното досъдебно производство е била извършена съдебномедицинска експертиза, според заключението на която на Л. И. било причинено нараняване – охлузване в областта на лявата мишница. Предстои делото да продължи в съда.