Борисов инспектира машина за тестове на ваксини за COVID в Пловдив (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9269367 www.24chasa.bg
Бойко Борисов КАДЪР: Фейсбук

Премиерът Бойко Борисов посети в Пловдив в предприятие, специализирано в индустриалната роботика и производството на системи. С него са вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на икономиката Лъчезар Борисов. 

Вчера Борисов беше на посещение в пазарджишката част на Родопите.

"Ето с тези машинки тестват ваксините за COVID. Те са за канадска компания", каза директорът на завода за индустриални роботи Milara International в Пловдив Красимир Петков. Той каза, че 250 души работят там като половината от от тях са инженери и добави, че взимат по-високи заплати от средната в страната. В завода се изработват също роботи, части за електромобили и зъболекарски машини. 

"Участваме в 7 ваксини срещу коронавирус. Опитваме се да не създаваме паника, но от другата страна на везната са лекарите. Няма КПП-та. Икономиката цялата работи, нищо не се е променило. Над 100 млн. лв. допълнително са отишли само за здравеопазване този месец. И това при 10% данък", заяви Борисов. 

"Пловдивският производител на роботи „Милара“ инвестира 10 милиона евро и започва да прави и товарни електромобили. До края на годината тук ще бъдат сглобени 160 електрокамиони, а от средата на следваща месечната производителност ще нарасне до 500 броя. Заводът се намира в ,,Тракия Икономическа зона“. До Пловдив е създадено привлекателно място за инвестиции и иновации, което води до по-добри условия за живот и развитие на хората", написа Борисов във фейсбук профила си. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Пловдивският производител на роботи „Милара“ инвестира 10 милиона евро и започва да прави и товарни електромобили. До...

Posted by Бойко Борисов on Sunday, November 29, 2020