Ученик от Ловеч спаси човешки живот

https://www.24chasa.bg/region/article/9273286 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Ученикът Николай Борисов от седми клас на Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч с бързи и адекватни действия спасил човешки живот - това смятат медицинските специалисти. Дни по-късно за случката разказа Росица Ралчева, която отишла до училището и описала подробностите.

Жената разказва как на 12 ноември около 15,50 часа на ул. "Христо Ботев" в града, малкият Николай се притекъл на помощ на паднал възрастен мъж. Момчето извикало Бърза помощ, стояло до пристигането и заминаването на линейката, помогнало с каквото могло.

Очевидци на случката станали шофьори на МПС, преминаващи граждани, наблюдаващи от къщите и съседните блокове, но никой не се притекъл на помощ.

"Да възпитаме добри хора - може би е цел "номер 1" за повечето родители и учители. Добрият жест, подадената ръка, стореното добро заедно с грижата за другия са толкова необходими днес в дните на изпитания, че всяка тяхна проява се забелязва и свети ярко в ежедневието на хората. А когато добро дело, мил жест или грижовна постъпка идва от дете, това може да отвори неподозирани врати от усмивки и стопляне - и за детето, и за получателя на милото и грижовно отношение", разказва Росица.

"Като възрастна жена изказвам най-голяма благодарност и възхищение към Николай Борисов и неговите родители, към неговите учители от ППМГ - Ловеч, защото именно те са възпитали и изградили високоморален, извисен и достоен гражданин на нашето време", завършва писмото си тя.