Задължиха пловдивски болници да имат легла за спешни пациенти

https://www.24chasa.bg/region/article/9273451 www.24chasa.bg
Областният управител Дани Каназирева настоява за бързо решаване на проблема

Гражданите да подават сигнали за нередности, призова Дани 

Всички болници в Пловдив, в които има действащи ковид отделения, трябва да гарантират легла за настаняване на пациенти, транспортирани от Спешна помощ. Това реши медицинският щаб към областния управител.
"Недопустимо е при наличие на 20 болници в Пловдив и региона с 1100 легла за COVID линейки да разкарват пациенти от едно заведение в друго", отсече губернаторът Дани Каназирева.
Според решението всяко лечебно заведение трябва да направи така организацията си, че леглата да бъдат налични ежедневно.

Каназирева напомни, че лечебните заведения нямат право да връщат хора с положителен PCR тест. Тя призова гражданите да подават жалби и да сигнализират за всяка нередност.
„Малко над 80 места ще бъдат за болни, транспортирани от спешните екипи. Броят им е съобразен с хоспитализациите на хора със симптоми с Ковид-19 за денонощие от Спешна помощ. Останалите близо 1000 легла ще останат за хора, които сами отиват до болниците. Това ще регулира и постоянното увеличаване на броя на леглата", обясни областният управител.