COVID покоси цяло семейство във Варна, топадвокат търси помощ за сина си

https://www.24chasa.bg/region/article/9278897 www.24chasa.bg

Коронавирусът почерни съдбата на един от известните варненски адвокати, Пламен Велчев. За броени дни той загуби двама от обичните си, а днес зове за помощ, за да спаси втория си син си, който се бори с коронавирусна инфекция в COVID  отделението на УМБАЛ "Света Марина".  

Адвокат Пламен Велчев е изгубил съпругата си Росица и по-малкия си син Герман само преди десетина дни. На 19 ноември издъхна 61-годишната съпруга на Пламен, а 6 дни по-късно борбата за живот изгуби и 30-годишният му син Герман.

Сега е необходима рековалесцентна плазма от преболедували COVID-19 за по-големия син на известния варненски юрист – Сава Пламенов Велчев. Младият мъж е баща на две малки деца. Кръвната група на Сава Велчев е А+. Условието към преболедувалите е да са преминали поне 40 дни от положителен PCR тест.

COVID покоси цяло семейство във Варна, топадвокат търси помощ за сина си

"Сава е в стабилно състояние, от една седмица е в болница на кислород, но не се повлиява от антибиотиците", каза за "24 часа" съпругата му Ралица. Тя апелира пред медията ни колкото се може повече хора да даряват плазма защото недостигът е огромен. По думите и заразата от ковид се разпространила в семейството буквално за медец. 

Всеки, който има възможност да помогне, може да се свърже за повече информация с Пламен Велчев на телефон 0884015888 или със съпругата на Сава – Ралица Велчева на телефон 0896834979. 

Снимки : Facebook