Мъж застреля брат си и си тегли куршума пред очите на майка им в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/9281023 www.24chasa.bg
На 5-ия етаж в този блок е в центъра на Пловдив е станала кървавото братоубийство. Снимки: Руслан Йорданов

Голяма семейна трагедия се разигра в центъра на Пловдив, където мъж застреля брат си с ловна пушка, а после си тегли куршума. Всичко това се е разиграло пред очите на болната им майка. Инцидентът е станал днес около 16,15 часа в апартамент в центъра на града. Причината за двойната смърт е спор за имот между братята.
Близък на семейството е подал сигнала. Веднага са пристигнали две линейки, а след това и много полиция.

Днес следобед един от братята Илия, на 61 г. е отишъл в дома на майка си. Там бил по-малкият брат Петко. Двамата се скарали жестоко за апартамента, в който живеела старицата. Спорът се нажежил и прераснал в яростен скандал. Тогава по-големият извадил ловна пушка и стрелял в брат си пред очите на болната им майка. После насочил дулото към себе си и се самоубил.

На мястото на инцидента, където се е разиграла кървавата трагедия, е пристигнала полиция и районът е отцепен. Преди това са пристигнали две линейки. Тепърва ще се установява дали пушката, с която е извършено престъплението, е законна, обясниха криминалисти. По думите им това е типично битово убийство.

Съседи са потресени от жестокото братоубийство. "Бяха нормално семейство, но спорът за имот е довел до тази кървава трагедия", коментира комшия. По думите им братята не били конфликтни личности. Имали са обаче търкания помежду си.