Момиченце от Пловдив се отказва от подаръци за Коледа, иска родителите й да се съберат (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/9282730 www.24chasa.bg
Дария иска кукла Барби с маски СНИМКА: Анелия Перчева

Деца си поръчват играчки с маски

Кукли и роботи с маски поръчват на Дядо Коледа деца от Пловдив. Писмата са получени в Централна поща. Както всяка година, хлапетата пишат до белобрадия старец какви подаръци искат да им донесе.

Шестгодишната Дария от с.Царацово си е пожелала Барби с маски, куче и червен флумастер.

„Не ходим много напред-назад, пазим се. Затова ще те очаквам вкъщи. Да си сложиш нещо на лицето, за да не се заразим. Не забравяй да ми донесеш голяма пожарна станция, тъй като е скъпа и мама и тате не могат да ми я купят“, пише 10-годишният Стоян Христов до Дядо Коледа.

Петокласничката Валентина Генова признава, че се притеснява от вируса, но се надява гостът от Лапландия да влезе в стаята й. За себе си тя си пожелава малко училище с ветеринарна клиника, а за майка си – масажьор, тъй като я болял гърбът от работа.

„Може би не ми носи нищо. Искам тате и мама да се съберат, но както винаги няма да се сбъдне“, пише Валентина. И добавя, че обича Дядо Коледа, защото той е единственият, който я разбира. Пощенските служители, ангажирани да изпратят отговор до децата от името на щедрия старец, признават, че някои послания ги трогват до сълзи. Други ги разсмиват.

„Имам много приятели, но си нямам гадже. Моля те, Дядо Коледа, донеси ми го“, е написала шестокласничката Кристина Стоева.

Всички деца, които са залепили марка от 65 стотинки за страната и са посочили точен адрес, ще получат отговори. За да стигнат пък посланията до Лапландия, трябва да има марка от 1, 70 лв., обясниха от „Български пощи“.