МВР изгради 3 КПП-та за опазване на вилната зона на Лом

https://www.24chasa.bg/region/article/9283070 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Специализирана полицейска операция е проведена на 02.12.2020 г. между 7. и 17,30 ч. на територията, обслужвана от РУ Лом, съобщават от ОД на МВР- Монтана. 11 екипа на РУ Лом и ЗЖУ Монтана са включени в операцията за противодействие на битовата престъпност.

В хода на планираните мероприятия са извършени обходи в районите на малките населени места, изградени са 3 КПП-та в района на гр. Лом и вилните зони "Садовете" и "Бахчите". Извършени са проверки на 59 МПС с 68 лица и 10 обекта.

Разкрити са 8 криминални престъпления – 2 кражби на пари и мобилен телефон, собственост на ломски жителки, притежание на наркотични вещества от криминално проявен вълчедръмски жител и 5 случая на незаконно добита дървесина в землището на ломското с. Станево.

Като автор на джебчийска кражба е уличен 18-годишен криминално проявен жител на с. Ковачица, който в гр. Лом отнел от дамската чанта на местна жителка сумата от 70 лв. Паричната сума е върната на собственичката. 55-годишна жителка на с. Ковачица върнала мобилен телефон, който отнела от ломска жителка в района на ул. „Георги Кирков” в гр. Лом. Амфетамини с тегло от 0,65 грама са иззети под формата на суха листна маса и саморъчна цигара при обиск на 25-годишен криминално проявен жител на гр. Вълчедръм.

В хода на акцията в землището на с. Станево са заловени 5-ма водачи от с. Долни Цибър, управлявали каруци с незаконно добита дървесина. На нарушителите са съставени актове по Закано за горите. По случаите са образувани преписки.