Бандит задигна 7, 50 лв. и уиски от самотен дядо в Раковски

https://www.24chasa.bg/region/article/9283313 www.24chasa.bg
Делото ще се гледа в пловдивския окръжен съд

Рецидивист отново отива на съд, след като нападна и ограби самотен дядо в Раковски. Срещу Гено Маринов е внесен обвинителен акт в съда, че е задигнал от 72-годишния Никола Хранеников 7, 50 лв., уиски и електрическа резачка за дърва, всичко на стойност 87, 50 лева, съобщиха от окръжната прокуратура в Пловдив.

На 23 октомври т.г. Раковски, около 22 часа, апашът тръгнал към къщата на пенсионера с намерение да краде. Той прескочил масивната ограда на дома му, приближил се към входната врата, която била незаключена, и влязъл в стаята на пострадалия. Възрастният мъж се изплашил много от появата на обвиняемия. Хранеников го попитал за какво е дошъл. Гено му казал, че иска 10 лева, за да може да разбере къде си държи парите. Неканеният гостенин видял на печката оставени 2,50 лева и ги взел. След това възрастният мъж посегнал да си вземе от стола якето, където си държал парите, останали от пенсията. В това време Гено го видял и започнал да му дърпа дрехата. Двамата се сборичкали и от якето изпаднало калъфче с 90 лева, но Гено не го забелязал. Той бил по-силен и издърпал якето. Намерил в джоба само 5 лева, които взел. Продължил да търси пари и в други дрехи на пострадалия, да рови под дюшека, да отваря чекмеджета в стаята и др. Докато тършувал из дома, пенсионерът успял да излезе навън, за да потърси помощ. Бандитът не намерил други пари и поради тази причина напуснал къщата, като отнел бутилка уиски и електрическа резачка. 

Маринов е осъждан многократно, като за последно е излязъл от затвора през юни 2020 г. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои окръжният съд в Пловдив да насрочи дело срещу него за грабежа на възрастния човек.