Доброволци от ГЕРБ–Добрич помагаха на БЧК и раздаваха храна на бедните

https://www.24chasa.bg/region/article/9283856 www.24chasa.bg
Снимка: Народният представител Пламен Манушев

Депутати, заместник-областни управители и общински съветници от ГЕРБ- Добрич, станаха доброволци и два дни раздаваха храна на бедни хора по списък от БЧК. От партията решиха да помогнат на червенокръстците, след като разбра, че 753 пакета с помощи, получени по оперативна програма "Храни", не са потърсени от получателите. Причината е, че правоимащите лица не са посочили телефон за връзка и няма как да бъдат уведомени.

В акцията, провела се в понеделник и сряда, се включиха двамата депутати от Добрич – Пламен Манушев и Даниела Димитрова, двамата заместник областни управители – Красимир Николов и Живко Желязков, общинските съветници Детелина Николова, Иво Пенчев и Кина Драгнева, както и най-новият член на младежката организация на ГЕРБ в града – младата майка Мария Петрова. Те получиха списък с адреси от БЧК, натовариха в собствените си коли тежките чували с по 16 вида храни и поеха към домовете на социално слабите хора.

"Заповядайте, това е помощ от българското правителство", казваше усмихнато Манушев. Раздадени са 39 пакета, всеки с тегло 22,710 кг.

Акцията ще продължи до петък.