Безводие, а питейна вода безконтролно се излива в ромската махала в Бургас

https://www.24chasa.bg/region/article/9284087 www.24chasa.bg
Теч на ул. "Тамара" от нелегално прикачен маркуч.

В ромската махала в бургаския кв. "Победа" се излива безконтролно вода въпреки проблемите с намалелия обем на яз. "Камчия". За това алармираха от ВМРО след като получили сигнал за пробити на 6 места тръби от водопреносната мрежа там. Към дупките били прикрепени маркучи, от които денонощно се изливала с пълен дебит питейна вода. Воеводите документирали разточителството с клип, заснет на ул. "Тамара". Останалите маркучи били разположени на различни места навътре в квартала, където започват колибите.

От ВМРО се съмняват, че ромите нелегално са се прикачили към тръбите, за да не плащат вода. Преди година и половина ВиК я спря на нередовните абонати заради натрупани дългове за 100 000 лв.

Явно те нямат намерение да платят задълженията си и предпочитат да потребяват вода незаконно, отново без да плащат. В настоящата ситуация, в която Бургас е заплашен от водна криза, това е сериозно нарушение на законите в нашата страна, които са еднакви за всички и всеки е длъжен да ги спазва", коментират от ВМРО. И излязоха с призив към полицията и ВИК да открият виновните и спешно да бъдат запушени течовете. Не трябва да се позволява заради привилегиите на нередовните абонати да страда цялото общество, заявиха ох ВМРО.