Кметът на Г.Оряховица след COVID: Бях на кислород в болницата, не интубиран

https://www.24chasa.bg/region/article/9286320 www.24chasa.bg
Инж.Добромир Добрев се възстановява в домашна среда

Кметът на Горна Оряховица  Добромир Добрев пребори коронавируса след близо двуседмично лечение в местната болница."Скъпи приятели, вече съм при семейството си, след нелека битка с новия коварен вирус", написа във фейсбук Добрев и благодари от сърце на горнооряховските лекари.

"Признателен съм на д-р Иванчо Драганчев и екипа на III-то вътрешно отделение, където бях настанен през цялото време. Тези хора са ГЕРОИ!

Благодаря и на целия екип на МБАЛ "Св. Иван Рилски" - Горна Оряховица и на управителя д-р Иван Иванов. Докато се борех с COVID-19, разчитах изцяло на нашите специалисти, в чиято компетентност винаги съм бил убеден", продължава кметът.

Той благодари на семейството и приятелите си за обичта и подкрепата:

"Мога от първо лице да кажа, че в такъв момент подкрепата е безценна, защото най-важното е да не се предаваш, да не изпадаш в паника, да имаш воля за живот."

Добрев внася яснота по повод слухове и лъжи, които се разпространяват в града за здравословното му състояние. 

"Състоянието ми наистина не беше леко, за известно време бях и на кислородно дишане. Но не съм бил интубиран. Не съм напускал горнооряховската болница. Нито пък някакви вертолети са ме транспортирали някъде. Използвал съм няколко вида антибиотици - не са ми вливани някакви скъпи препарати или други „чудодейни“ лекове. Преборих се, благодарение на нашите медици и на подкрепата, която получавах.И за която още веднъж БЛАГОДАРЯ!" - се казва в поста. 

Кметът, който се възстановява в дома си,  призовава съгражданите си да спазват противоепидемичните мерки  и да не подценяват опасността. Да пазят себе си и семействата си.